Bindevævsmassage – “Mindfull Touch terapi”

Bindevæv findes overalt i kroppen. Det ligger under vores hud og svøber sig omkring alle vores organer. Bindevævet (Kollagen), er det stof som “binder” kroppen sammen som en lim. Det er fyldt med nerver og blodkar, som hjælper i transporten af næringsstoffer i vores krop.

Når vi har smerter, f.eks i skulder, nakke og ryg, har vi en tendens til at spænde, hvorved muskel-spændinger/myoser opstår. Hvis man har led-, knogle- eller senelidelser eller sygdomme i muskler og nervesystemet, ændres belastningen af musklerne som følge af sygdommen. Dette kan medføre muskelspændinger eller overbelastning af senerne. Man vil eksempelvis ofte halte, hvis man har slidgigt i knæet, eller er lam i det ene ben efter en hjerneblødning. Dette kan igen medføre overbelastning og smerter fra den modsatte hofte. Traumer, i form af fald eller biluheld, vil også kunne medføre muskelspændinger, især hvis man ikke har fået bearbejdet sit traume, både fysisk OG psykisk.

Bindevævsterapi – “Mindfull Touch terapi”, er en blid form for massage, hvor man gennem palpering af bindevævet, finder frem til spændinger. Ved at berøre kroppen med en let og lyttende berøring, undgår man at aktivere kroppens forsvarsmekanismer, men inviterer den til, uden intension og i samarbejde, at skabe balance. I det bindevævet fungerer som et stort “net” der smyr sig rundt om vores organer, mellem muskler og tæt på huden, kan man sagtens forestille sig hvilke signaler der kan sendes fra en blid berøring af huden, via nervebanerne rundt i kroppen. Dette er årsagen til, at bindevævsterapi, har så stor en effekt.

Ved at arbejde med bindevævet i stedet for musklerne, undgår man muskelhenfald og mælksyredannelse. Ved hjælp af en blid palpering af bindevævet øges cirkulationen og herved gennemstrømningen, i og omkring muskelspændingerne og tilfører en masse ilt og næringsstoffer og fjerner affaldsstoffer.

Bindevævsterapi har jeg valgt, kun at benytte mig af i kombination med Biodynamisk Kranio-Sakral terapi, idet jeg mener man ikke kun skal behandle symptomet, man skal også behandle årsagen til symptomet. Hvis du som klient kommer i klinikken med muskelspændinger og smerter, vil jeg fra gang til gang vurdere hvad du har behov for.

Book Online