Undersøgelser & laboratorietests:

I forbindelse med konsultationen vil jeg afklare behovet for yderligere undersøgelser – f.eks. mavesyretest, transittidstest osv. Jeg vil tilmed komme med anbefalinger til eventuelle laboratorietests – både dem, som du kan få taget hos din egen læge eller dem, som jeg kan bestille til dig via Nordic Laboratories. Testene fra Nordic Laboratories skal du selv betale - de er ikke inkluderet i konsultations – eller forløbsprisen (medmindre andet er aftalt).

Se mere om tilkøb af Nordic Laboratories tests her

Hvordan bestiller man tests-kits?:

Alle Nordic Laboratories test-kits bestilles af mig. Du vil efter bestilling modtage en mail fra Nordic Laboratories, hvor du skal bekræfte, at du ønsker testen tilsendt, samt betale for den.

Når du modtager testen, skal du i første omgang læse vejledningen grundigt og følge instrukserne. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig eller Nordic Laboratories - vi er her for at hjælpe dig.

Når du har fuldført testen, refunderer du den til Nordic Laboratories, som oftest bruger 14-21 dage på at analysere den. Når analysen foreligger modtager jeg en mail fra dem og kontakter herefter dig, så vi kan finde en dato for gennemgang af resultaterne.

Teste jeg ofte bruger

Her finder du en kort gennemgang af de tests, jeg oftest bruger i klinikken. Der forefindes andre tests, så hvis du har kendskab til en eller har noget konkret, som du gerne vil testes for, så spørg endelig.

DNA-analyser

 • Genvariationer (SNP’s)
 • Variationer som via kost, kosttilskud og livsstilsændringer kan kompenseres for
 • DNA-life, DNA Health, DNA Diet, DNA Østrogen, DNA Sport

 

DNA-life

”dnalife” er en serie af DNA tests hvis fokus er at kortlægge genetiske variationer (SNP’s), som man via kost, kosttilskud og livsstilsændringer kan kompensere for - det vil sige forsøge at forebygge, så disse variationer ikke kommer til udtryk i kroppen.

 

DNA Health

Tester 36 genvariationer, som har indflydelse på individets biologiske processer, som alle kan have betydning for udviklingen af kroniske sygdomme:

 • Kolesterolmetabolismen
 • Methylering
 • Detoxificering (udrensning af leveren)
 • Oxidativ stress
 • Inflammation
 • Insulin-resistens
 • Knogle-helbred
 • Jern-metabolismen
 • Påvirkeligheden af forskellige fødevarer

Pris: 1995 kr. 

 

DNA Diet

Fokuserer på gener, som er involveret i reguleringen af:

 • Stofskiftet - energiforbruget
 • Appetitten
 • Fedt-stofskiftet

Alle disse spiller en stor rolle i vægtregulering - faktisk viser det sig, at genvariationer har en 40-80 % indvirkning på, hvordan vores vægt udformer sig.

Testen tager udgangspunkt i 13 SNP’s (genvariationer), som alle er velundersøgte og klinisk brugbare i arbejdet med overvægt og vægtkontrol. De 13 SNP’s benyttes til at forstå, hvordan den enkelte persons genetiske profil har indvirkning på, hvordan de reagerer på de tre mest cutting-edge, videnskabelig bevidste og effektive kostplaner, der benyttes p.t. - nemlig; Low fat, Mediterranean diet og Low Carbohydate. Undersøgelser foreslår, at mennesker reagerer forskelligt på forskellige diæter, og at ikke EN diet er den rigtige for alle.

Pris: 1495 kr.

 

DNA Østrogen

Denne test tager udgangspunkt i 12 SNP’s (genvariationer), som alle analyserer på østrogen-metabolismen og biosyntesen, samt leverens biotransformation (detox) - fase 1 + 2.

Testen er yderst relevant for kvinder, som lider af østrogendominante tilstande så som:

Endometriose, præmenstruel syndrom og godartede livoderfibromer - eller hvis man har en familiehistorik med brystkræft og/eller æggestokkræft.

Pris: 1495 kr.

 

DNA Sport

Over de sidste 3 årtier er der foretaget en del studier i, hvordan genvariationer kan have betydning for atletisk performance, effekt af træning, skades-risiko (ligamenter og ledbånd) og ligeledes, hvordan man regenererer efter skader.

DNASport er delt op i tre kategorier:

 • Skade-modtagelighed
 • Regenerering (hvordan kommer man sig efter skader)
 • Power og udholdenhed - ser næremere på energimobilisering og energimetabolismen, blood-flow, vejrtrækning, muskler/skelet

Pris: 1495 kr. 

 

Disse DNA tests kan købes i pakke-løsninger, hvor man kan vælge hvilke som helst DNA tests man ønsker. Man kan købe helt op til 10 DNA tests som en pakke-løsning. 

DNA Combo 2: 2695 kr.

DNA Combo 3: 2995 kr.

DNA Combo 4: 3295 kr.

DNA Combo 5: 3595 kr. osv. osv. osv.

DUTCH Complete (Køns- og stress-hormon test)

 

DUTCH tilbyder den mest omfattende profil af kønshormoner og binyrehormoner og deres metabolitter. Derudover måles det daglige oversigt af frit kortisol og melatonin. Denne unikke kombination af klinisk information er ikke tilgængelig gennem nogen anden test.

Kvinder: Millioner af kvinder lider af hormonel ubalance. At identificere den grundlæggende årsag til kroniske sundhedsmæssige problemer kan helt sikkert korrigeres, men kun hvis det identificeres korrekt. Den tørrede urinopsamlingsproces er fantastisk til baseline-målinger for kvinder med hormonel ubalance og til overvågning af hormonerstatningsterapi (HRT).

Mænd: Med tiden oplever mænd et gradvist tab af deres kønhormoner og binyrer hormoner. Testosteron- og DHEA-niveauer falder, og østrogenniveauerne har en tendens til at stige. Mange mænd føler, at dette er en naturlig del af det at blive ældre og tror ikke, at der er behandling for det. DUTCH-testen er udviklet netop for at give indsigt og for at kunne oprette evt. ubalancer - også i det mandlige hormonsystem.

Pris: 2395 kr.

Organix Comprehensive (Ernæringstest/Metaboliske processer)

Organix er en ernæringstest, der giver indsigt i organiske syrer og kroppens cellulære metaboliske processer. Derudover kan den bruges til at give en mere nøjagtig pædiatrisk ernæringsvurdering hos børn. Ved at identificere de metaboliske blokeringer, som kan behandles ernæringsmæssigt, bliver det muligt at udarbejde individuelle sundhedsprogrammer, som optimerer patientens respons og resultat.

Organiske syrer er metaboliske mellemprodukter, der opstår i kroppens centrale energiproduktion, afgiftning, neurotransmitter nedbrydning eller tarmmikrobiel aktivitet. Markant ophobning af specifikke organiske syrer, påvist i urinen, signalerer ofte en metabolisk defekt eller blokering. Dette kan skyldes en næringsmangel, et arveligt enzymunderskud, toksisk opbygning eller medikament påvirkning. Flere af biomarkørerne er markører for tarmbakterie- eller gærvækst.

Pris: 2595 kr.

CSAP x 2 (Tarm/afførings analyse)

Denne omfattende afførings-analyse med parasitologi er en uvurderlig ikke-invasiv diagnostisk vurdering, som gør det muligt objektivt at evaluere gavnlige og ubalancerede kommensale bakterier, patogene bakterier, gær/svamp og parasitter. En nøjagtig identifikation af tarmen og dens følsomhed gør det meget enkelt at vælge den mest passende farmaceutiske eller naturlige behandlingsform.

Man kan indhente meget vigtig information via effektiviteten af fordøjelsen og absorptionsevnen ved at måle niveauer af elastase, fedt, muskel- og vegetabilske fibre og kulhydrater i afføringen.

Betændelse i tarmen øger tarmpermeabiliteten markant og gør det svært at optage næringsstoffer. Omfanget af inflammation, hvad enten det er forårsaget af patogener eller inflammatorisk tarmsygdom (IBD), kan vurderes og overvåges ved at undersøge niveauerne af biomarkører såsom lysozym, lactoferrin, hvide blodlegemer og slim.

Disse markører kan bruges til at skelne mellem betændelse forbundet med potentielt livstruende inflammatorisk tarmsygdom (IBD), som kræver livslang behandling, og mindre alvorlig betændelse, der kan være forbundet med irritabelt tarmsyndrom (IBS).

Opsamles over 2 dage.

Pris: 2999 kr.

Complete Iodine Thyroid w/ elements & Adrenal stress (Stofskifte og stress-hormon test)

Skjoldbruskkirtels sundhed kan undermineres af ernæringsmæssige mangler, især af jod og selen eller overeksponering for brom, arsen, selen, cadmium og kviksølv. Disse elementer findes rundt omkring os: I den mad, vi spiser, i vandet vi drikker, i materialer, vi berører, i luften, vi indånder. Denne test tager højde for disse eksponeringer ved vurdering af skjoldbruskkirtelfunktion og måler samtidig det daglige kortisol niveau og DHEA.

Pris: 2750 kr.

Nordic Food Panel 184 Iga (Fødevare Intolerance Test)

Fødevareallergi og fødevarefølsomhed er unormale reaktioner på en fødevarekomponent, som udløses af immunsystemet i form af immunoglobuliner (IgE, IgG, IgA, IgM), der repræsenterer enten en øjeblikkelig eller forsinket immunrespons. Forhøjede IgA-antistoffer mod specifikke fødevareproteiner antages at være en følsomhedsrelateret tilstand.

IgA-antistoffer er ligesom IgG-antistoffer en del af kroppens immunsystem. De findes for det meste i kropslige sekretioner såsom spyt og slimhinde (sekretorisk IgA), men udskilles også i blodet. Selvom årsagen til forhøjede IgA niveauer mod forskellige fødevareantigener er ukendt, menes høje serumniveauer af IgA niveauer mod specifikke fødevareproteiner at være en mulig indikator for antigeneksponering og slimhindeskade.

På den måde kan forhøjet serum-IgA mod specifikke fødevareproteiner antyde et tab af oral tolerance over for de analyserede fødevarer.

Pris: 2495 kr.

Hvorfor kan det være en god ide at benytte disse tests?:

Tilkøb af tests vil være relevant for dig som drives af fakta og konkrete håndgribelige resultater. Vi kan via. testresultaterne opstarte en mere målrettet behandling, med udgangspunkt i tolkningen af dine testresultater - i kombination med dine symptomer og gener. Testene kan tilmed benyttes som monitorering af din proces og behandlings fremgang - hvorfor jeg ofte anbefaler en ny test efter ca. 2-3 måneders forløb.

Vær opmærksom på, at ovenstående priser er indhentet direkte fra Nordic Laboratories hjemmeside og at der derfor kan forekomme prisændringer. Priserne er for testen alene, så du skal tilkøbe en "testgennemgang", for at få en konsultation til tolkning og gennemgang af resultaterne.

Læs mere om komplementær hormonterapi

Book Online